Salut
Societat 06/11/2011

Unes 12.000 dones corren a Barcelona contra el càncer de mama

La Cursa de la Dona, organitzada per l'Associació Espanyola contra el Càncer, va esgotar les inscripcions per a les 12.000 places disponibles a mitjans d'octubre

Efe
1 min

BarcelonaUnes 12.000 dones han participat a Barcelona a la VI Cursa de la Dona que, sota el lema "Suma't al rosa", pretén conscienciar de la importància de la prevenció en la lluita contra el càncer de mama.

Durant la carrera, que serveix per donar suport a la campanya de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), les participants han recorregut els carrers del centre de Barcelona, en un recorregut de sis quilòmetres que s'ha iniciat i ha acabat a l'avinguda de Maria Cristina.

Aquest any, les 12.000 inscripcions disponibles es van cobrir a mitjans d'octubre, poques setmanes després d'obrir el termini per participar-hi, però això no ha impedit que centenars de dones sense dorsal també s'hagin sumat a aquesta prova esportiva i solidària de la Ciutat Comtal.

280.000 euros recaptats els darrers anys

La guanyadora de la cursa han estat Mari Carmen González, i al repartiment de premis hi ha assistit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha lliurat un xec de 50.000 euros a Àngela Sánchez, directora de l'Associació Espanyola Contra el Càncer-Junta de Barcelona.

Els últims anys, amb les inscripcions a aquesta carrera, s'han recaptat uns 280.000 euros, que s'han dedicat a programes de lluita contra el càncer de mama, malaltia que afecta una de cada vuit dones. Enguany, amb cada inscripció es feia una contribució de 7 euros.

La campanya "Suma't al rosa" està dirigida a fomentar el diagnòstic precoç de la malaltia entre la població general, donar un missatge d'esperança, i informar dels recursos psicosocials existents a l'AECC per a les dones afectades.

stats