13 morts en un cap de setmana tràgic per a l'aviació recreativa

En dos dies hi ha hagut dos accidents en exhibicions aèries a la Gran Bretanya i a Suïssa i un ultralleuger s'ha estavellat a Sevilla

La quantitat de víctimes mortals de l' accident en l'exhibició aèria d'ahir a Shoreham, al sud d'Anglaterra, s'ha enfilat fins a onze, segons  ha comunicat avui un portaveu de la policia de Sussex -ahir es va dir que hi havia set morts- i encara és possible que es trobin més cossos. A més, avui ha mort un pilot en un  accident entre dos avions d'acrobàcies a Suïssa i un altre pilot ha mort a Sevilla quan  s'ha estavellat l'ultralleuger en què viatjava.

En total, doncs, han mort tretze persones en tres accidents aeris que fan que aquest cap de setmana hagi estat especialment tràgic per a l'aviació recreativa i d'exhibició. L'aparell estavellat a Shoreham, era un Hawker Hunter, un avió de combat de mitjan segle passat que no va poder recuperar alçada després d'un 'loop' i va xocar contra els cotxes que eren en una carretera. Encara s'investiga per què es va estavellar.

L'ultralleuger estavellat a Sevilla s'havia enlairat a Trebujena, a Cadis, amb la intenció d'aterrar a Coria del Río, a Sevilla mateix, i hi viatjaven el pilot i la seva dona. Durant el vol l'home s'ha desmaiat i la dona, que no sabia pilotar, ha avisat un amic del pilot amb el mòbil que, al seu torn, ha trucat el servei d'emergències cap a la una del migdia.

Des d'un helicòpter de la Direcció General de Trànsit i a través de la ràdio la dona ha anat rebent instruccions per guiar-la per aterrar a l'aeroport de Sevilla, però l'aparell s'ha estavellat en una pista de l'aeroport, que s'havia tancat a causa de l'emergència. Quan l'han pogut treure, el pilot de l'avió ja era mort -pot ser que hagués mort abans de la topada- mentre que la dona tenia un politraumatisme greu i algunes cremades, però quan ha arribat a l'hospital estava estable i conscient.

L'accident de Suïssa, a Dittingen, prop de Basilea, també ha passat en una exhibició aèria, quan dos aparells han xocat enmig d'una acrobàcia feta amb una formació de tres aparells alemanys històrics. El pilot d'un dels dos avions implicats en l'accident ha mort quan ha topat contra una granja -on no hi ha hagut cap més víctima-, mentre que l'altre ha pogut saltar de l'aparell amb el mecanisme d'ejecció i obrir el paracaigudes. N'ha sortit il·lès. Encara s'han d'aclarir les causes de l'accident.

 

 

Més continguts de