Societat 11/05/2018

13.841, el número de desempat de la preinscripció escolar

Més de 150.000 famílies que havien presentat sol·licitud estaven pendents d'aquest resultat

Acn
1 min
Imatge d'arxiu d'una aula de primària.

BarcelonaJa es coneix el número de desempat de la preinscripció escolar per al curs 2018-2019: 13.841. El número aleatori l'ha anunciat el departament d'Ensenyament aquest matí, després de celebrar el sorteig que determina com s'ordenen les sol·licituds en cas d'empat per als ensenyament d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria. D'aquest número estaven pendents les més de 150.000 famílies catalanes que havien presentat sol·licitud per als diversos ensenyaments per l'any vinent.

El gruix més important és per entrar a P3 –que és quan es produeix l'entrada d'alumnes al sistema educatiu– i a primer d'ESO –quan els alumnes canvien de l'etapa de primària a la de secundària–. Enguany s'ha arribat a donar fins al número 151.653, de sol·licituds. A partir d'ara, les sol·licituds presentades s'ordenaran segons els criteris establerts de prioritat i la puntuació obtinguda i, en cas de necessitar-ho, s'aplicarà el número de desempat. La llista ordenada definitiva es farà pública el 15 de maig. L'11 de juny es publicarà l'oferta final de places escolars i l'endemà, dia 12, la llista final d'alumnes admesos i en llista d'espera. Aleshores les famílies podran consultar en quin dels centres demanats han obtingut plaça.

Aquest any, la preinscripció escolar va ser del 13 al 24 d'abril, ja que es va endarrerir pràcticament un mes. El departament va prendre la decisió per escurçar terminis entre que la família presenta la sol·licitud i que coneix el centre on ha obtingut plaça.

stats