SOCIETAT
Societat 15/10/2011

Desenes de milers de persones omplen el centre de Madrid amb pancartes contra la banca, el PP i el PSOE

La protesta ha acabat a la Puerta del Sol, la plaça que va veure néixer el 15-M

Miquel Codolar
1 min

MadridDesenes de milers de persones s'han manifestat aquesta tarda als carrers de Madrid convocats pel moviment 15-M per reclamar una "democràcia real" en una jornada de mobilització global amb concentracions arreu del món. Cinc mesos després de que sorgís el moviment, els indignats han tornat a ocupar la Puerta del Sol, l'epicentre de les protestes per exigir un canvi global.

La capçalera de la marxa ha arrencat de Cibeles a les sis de la tarda i ha trigat una hora en arribar a Sol, on s'ha cridat: "Que no, que no ens representen".

Ni la Delegació del Govern a Madrid, ni el govern de la comunitat no han donat dades sobre el número de manifestants, però la organització els ha xifrant en "més de mig milió de persones".

El gruix de manifestants ha ocupat part del passeig de la Castellana amb l'objectiu d'arribar fins al quilòmetre zero i fer-hi diverses assemblees.

Madrid ha tornat a reviure els lemes que ja s'han fet populars del moviment 15-M. Al llarg de la marxa s'han pogut veure diverses pancartes criticant la banca, el PP i el PSOE.

Enmig de la manifestació hi ha hagut desenes de samarretes verdes en defensa de l'escola pública, que s'han fet famoses les últimes setmanes en contra de les retallades.

Les mobilitzacions han transcorregut sense incidents.

stats