protestes ciutadanes
Societat 30/05/2011

Avui la indignació costa 155 euros

Els indignats han fet una crida massiva perquè tothom retiri la quantitat en efectiu del seu compte bancari. La plataforma Democràcia Real Ja ha emès un comunicat desvinculant-se de l'acció

Redacció
2 min

BarcelonaEls indignats han dut a terme avui la primera acció fora de les places.

La setmana passada van fer una crida a través de les xarxes socials convidant a tothom a participar en la retirada massiva de 155 euros de les entitats bancàries.

Segons el comunicat difós pels impulsors, l'acció “pretén demostrar la indignació contra l'abús que practiquen els bancs contra els ciutadans i contra els Estats”.

Els indignats han escollit la xifra de 155 euros per fer referència a l'inici del moviment 15-M. Els impulsors han informat, però, que els ciutadans que no puguin treure aquesta quantitat "poden fer-ho amb una xifra inferior, com ara 15,05 euros", que també remet a l'inici del moviment.

Vàries persones s'han apuntat a la iniciativa i han difós la seva experiència a través de les xarxes. Un dels col·lectius que s'ha afegit a la crida han sigut els acampats de la plaça de la Porxada de Granollers. A partir de les 10 del matí, els indignats del Vallès Oriental han començat una marxa per les diferents entitats de Granollers amb pancartes i fulls informatius sobre l'acció. Els manifestants s'han acostat als ciutadans per informar-los i animar-los a afegir-se a la protesta. Els mateixos indignats han entrat a les caixes i bancs i han fet els reintegraments.

Avui fa 15 dies de l'inici de les mobilitzacions socials, que van arrencar el 15-M a través de la plataforma Democràcia Real Ja. Membres de la plataforma han emès avui un comunicat a través de la seva pàgina web en què han deixat palès que no tenen res a veure amb aquesta acció i han informat que estan treballant "en una nova onada de mobilitzacions".

stats