POLÍTICA
Societat 19/05/2011

L'acampada de Sol creix al carrer i a Internet

La policia no fa res per evitar el creixement del campament, on ja han arribat banys mòbils, mentre han creat una intranet per coordinar tots els campaments de l'Estat i d'Europa. No tenen previst abandonar la concentració el dia de reflexió ni marxar quan s'hagin celebrat els comicis

Redacció
2 min
Acampada a Madrid

BarcelonaCentenars de persones han dormit al ras a la Puerta del Sol de Madrid tot i la pluja, que ha posat de manifest el compromís dels acampats, que no deixen de treballar per fer més gran el campament, aconseguir més menjar i nous elements, com diversos banys mòbils que han arribat avui amb un camió. Els concentrats asseguren que s'hi quedaran fins diumenge, digui el que digui la Junta Electoral, que ahir va ordenar dissoldre l'acampada. La decisió final dels acampats a Madrid la prendran aquest migdia en una nova assemblea.

Un dels portaveus, Bruno Correa, ha explicat que no tenen previst abandonar la Puerta del Sol els propers dies, ni el de reflexió, ni el de les eleccions, ni els posteriors. Ha manfiestat que el moviment no defensa el vot per cap formació política, i per tant no ha d'interferir en res a la jornada electoral. També ha anunciat que avui els acampats posen en marxa una intranet per coordinar les desenes d'acampades que hi ha a l'Estat i a Europa.

"Això ha arrencat amb molta energia i no crec que s'aturi", ha dit Oscar Ribas, un dels concentrats. A la pregunta de "qui sou?", Ribas ha explicat: "Som ciutadans independents que hem vingut pel nostre propi peu i ens hem trobat aquí; un moviment espontani que va sorgir després de la manifestació de diumenge [organitzada per Democracia Real Ya] i que reclama canvis en el sistema polític i econòmic".

Ribas ha insistit que darrere el moviment no hi ha cap força política. "[Als polítics] els costa creure que la gent pugui decidir pel seu compte sumar-se a les acampades". Aquest integrant del col·lectiu acampat a la Puerta del Sol també ha explicat que la protesta va sorgir poc després de la manifestació del 15-M. "Ens vam quedar asseguts després de la manifestació, teníem moltes ganes de fer alguna cosa i de manera espontània vam acampar aquí [a la Puerta del Sol]", ha dit.

stats