Societat 30/03/2012

Més de 8.500 estudiants britànics participen en una nova edició del Saloufest

El primer grup arriba aquest diumenge amb l'objectiu de fer esport durant el dia i divertir-se durant la nit

Acn
2 min
Estudiants britànics al balcó d'un hotel de Salou, aquesta passada nit.

SalouMés de 8.500 estudiants arribats des de diversos punts d'Anglaterra i Escòcia participaran en l'edició d'enguany del Saloufest, uns 1.000 més que l'any passat. Així ho ha confirmat la responsable de l'organització de l'estada dels estudiants a la capital de la Costa Daurada, Doreen Straatman. El primer grup arriba aquest diumenge a la nit i el segon ho farà just després de Setmana Santa.

Straatman ha dit que, com ja ha passat en edicions anteriors, l'objectiu dels joves és fer esport, conèixer el país i divertir-se a les nits. A més, ha recordat que, malgrat algunes polèmiques, les xifres demostren que no hi ha incidents destacats durant l'estada dels estudiants. La responsable de l'organització i de l'estada dels joves ha explicat que els estudiants britànics ja coneixen les ordenances municipals i, per tant, cada cop són ''més sensibles'' de cara a evitar incidents o causar desperfectes amb el mobiliari urbà. Straatman ha admès, però, que l'any passat algun estudiant va necessitar assistència mèdica i altres van ser sancionats per algun incident, però que això no és ''res destacat''.

Des de l'organització del Saloufest han explicat que les activitats programades per a aquesta dotzena edició són les mateixes que en anys anteriors i que els estudiants també disposaran d'assistents per resoldre qualsevol incident que pugui donar-se durant l'estada. Entre les activitats programades hi ha la visita de les ciutats veïnes de Reus i Tarragona i una sortida a Barcelona.

La primera tongada d'estudiants s'estarà a Salou fins al proper 5 d'abril. La segona ho farà just després de Setmana Santa –el dimarts dia 10– i fins al dissabte 14. Bona part dels hotels que han acollit estudiants en edicions anteriors segueixen oferint els seus espais. Bona part estan ubicats molt a prop de la zona d'oci nocturn de Salou.

Màxima complicitat

Straatman ha posat de relleu l'estreta col·laboració entre l'organització del Saloufest, l'Ajuntament de Salou i els cossos de seguretat per garantir el bon funcionament de l'estada dels estudiants i evitar, així, qualsevol tipus d'incident. En aquest sentit, el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Salou, Benet Presas, ha assegurat que l'arribada d'aquests joves és una de les activitats més amb les quals el consistori treballa des de fa més de 10 anys. Presas ha dit que acollir el Saloufest és important per als hotelers i per al sector d'oci nocturn, que en aquestes dates enceten la temporada i ajuden a trencar l'estacionalitat dels mesos d'estiu.

Presas ha volgut restar importància a l'arriba dels estudiants britànics i ha assegurat que, en paral·lel a la seva estada, hi ha més universitaris d'arreu del país i d'Europa que visiten el municipi amb motiu del seu viatge de fi d'estudis. Amb tot, el regidor ha assegurat que d'un temps ençà ja es treballa en origen amb els estudiants perquè coneguin les ordenances municipals i siguin conscients que poden ser sancionats en cas d'incomplir-les.

stats