Societat 02/04/2012

L'enduriment del Codi Penal contra les "guerrilles urbanes", aprovat abans d'acabar l'any

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, recorda a Madrid que els actes de violència al carrer s'han manifestat "molt especialment a Barcelona, però no només"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat avui –a l'entrada del comitè executiu del PP a Madrid– que la seva intenció és que l'enduriment del Codi Penal per fer front als actes de violència al carrer, com els que es van viure a Barcelona durant la vaga general, ha d'estar enllestit a finals d'any. La intenció d'Interior i Justícia, que treballen conjuntament en la reforma global, és portar la proposta al consell de ministres abans de l'estiu, per tenir temps durant aquest 2012 de superar el tràmit parlamentari.

Fernández Díaz ha dit que aquest tipus d'actes de "radicals antisistema" que es comporten com "autèntiques guerrilles urbanes" s'han posat de manifest últimament "molt especialment a Barcelona, però no només" a la capital catalana, ha emfatitzat. Per això, vol posar "el Codi Penal a l'altura de l'agressió que s'està provocant a la societat" perquè els cossos de seguretat, els jutges i els fiscals "tinguin instruments jurídics adequats" per lluitar-hi en contra. El ministre ha confirmat que es tracta d'endurir aquestes penes a un mínim de dos anys de condemna, amb la possibilitat que el fiscal demani presó preventiva. També ha dit que d'aquesta manera la legislació espanyola es posaria al nivell de França o la Gran Bretanya.

stats