Societat 30/04/2011

El bou d'Osborne de Mallorca ja torna a ser de color negre

Des del 13 d'abril, l'únic bou d'Osborne que hi ha a Mallorca lluïa els colors de l'Arc de Sant Martí, símbol de la lluita pels drets dels gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Durant aquestes dues setmanes ningú ha reivindicat els fets i aquest dissabte, un conjunt de quatre associacions encapçalades pels Tertulianos del Mesón, han restaurat la figura retornant-li el seu color negre habitual

Acn
2 min
El toro d'Osborne de Mallorca mentre el pintaven un altre cop de negre

AlgaidaEntre 10 i 12 quilos de pintura han estat necessaris per pintar aquest bou que fa uns sis metres d'alçada i uns 5 metres d'amplada. El portaveu del grup, Isidro Macía, ha dit que han reparat els "desordres" d'aquells que es creuen que amb aquestes accions "ridiculitzen els que se senten espanyols".

"Amb bou o sense bou, seguirem sent espanyols pels segles dels segles", explicava el portaveu del grup Tertulianos del Mesón, organitzador de l'acte de restauració de l'únic bou d'Osborne de Mallorca que el passat 13 d'abril es va despertar tenyit amb els colors de la bandera gai. Isidro Macía ha dit que és el tercer cop que el seu grup repara els "desordres" d'aquells que creuen que amb aquestes accions "ridiculitzen els que se senten espanyols". "Estan equivocats", ha remarcat, tot i que ha fet una crida a les autoritats competents perquè vigilin "aquest símbol", que ja està protegit des del 1994. Segons han explicat, aquest any el Congrés dels Diputats aprovà una declaració que protegia el toro com a "herència cultural i artística del paisatge cultural espanyol".

A més, segons ha contat Macía, li han retornat el seu "color original" i li han posat "els seus atributs". El portaveu ha dit que sembla que als "demòcrates de l'embut" no els agradava que "un símbol tan característic d'Espanya" tingués testicles.

La restauració del toro s'ha iniciat cap a les 11 h del matí i ha acabat una hora després. S'han utilitzat uns 12 quilos de pintura negra i han estat necessàries dues escales, ja que el bou fa uns sis metres d'alçada i uns cinc metres d'amplada. El turonet situat entre Montuïri i Algaida estava adornat, a més del toro d'Osborne, amb banderes d'Espanya, i hi havia dos agents de la Guàrdia Civil.

El grup organitzador Tertulianos del Mesón, format per un centenar de persones de dretes que basen el seu pensament en "la unitat d'Espanya", "la recuperació dels valors patriòtics", "la defensa de la família" i "el respecte als drets i llibertat fonamentals, ha comptat amb la participació de la Fundació Círculo Balear, Polillas de Baleares i la Federació de Penyes Taurines de Balears. L'acte també ha comptat amb la participació del senador del PP, Joan Huguet, i l'exbatle de Palma, Joan Fageda.

stats