Societat 27/05/2011

Ruixats dispersos i força menys calor

Divendres insegur i amb ruixats irregulars al Pirineu, a la Catalunya Central i a moltes comarques de Girona i de Barcelona

Miquel Bernis
2 min

Barcelona“Arriba el cap de setmana i arriba el map temps”, dirà més d’un, però el cert és que el d’avui ha de ser l’únic dia dels dies vinents amb uns quants ruixats. Els núvols són molt més abundants que les clarianes aquest matí però durant la primera meitat de la jornada només cauran xàfecs al Pirineu i Prepirineu. Amb el pas de les hores el paraigua també es farà necessari a la Catalunya Central, i en algunes comarques prelitorals. Segurament, per exemple, acabarà caient algun xàfec a Girona o al Vallès, també a l’Ebre, però en general els mapes del temps indiquen que a la costa gairebé no hi plourà.

Les temperatures seran clarament més baixes que ahir. Al sud i a ponent hi pot continuar fent força calor però a la resta es notarà una refrescada clara, ben bé de 4 o 5 graus respecte de les temperatures d’ahir. La tramuntana es deixarà sentir a l’Empordà i al Rosselló però no bufarà amb ratxes fortes.

Demà encara hi haurà intervals de núvols, sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona, però només cauran xàfecs aïllats a la Catalunya Central. En tot cas, per qui vulgui fer platja sembla que el sol estarà més garantit el diumenge, quan a més a més tornarà la calor clarament d’estiu.

Als que marxin a Londres amb el Barça els caldrà jersei i jaqueta prima, demà les temperatures no passaran dels 16 o 17 graus al migdia i el vent augmentarà la sensació de fred. Tampoc anirà malament algun impermeable pels xàfecs febles que s'espera que demà vagin caient a estones a la capital anglesa.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats