Societat 16/09/2011

El primer tast de tardor: diumenge

Avui farà més calor que ahir i les temperatures s’enfilaran fins als 35 graus a l’interior

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaNingú s’ho podrà imaginar aquest migdia quan les temperatures rondin els 30 graus i a ponent s’arribi gairebé als 35, però el primer tast de la tardor ja és a tocar. Demà a la tarda començarà un canvi de temps que farà caure de 5 a 10 graus les temperatures al final del cap de setmana i que obligarà a començar la setmana que ve amb màniga llarga i jersei. L’estiu quedarà tocat, però que ningú es precipiti a canviar llençols i armaris perquè al centre de la setmana ja tornaríem a tenir temperatures d’estiu, sense tanta calor, això sí, com avui o ahir.

Com sol passar en aquests casos, el canvi de temperatures anirà acompanyat de força rebombori. El dissabte tindrà moltes hores de sol però a la tarda ja cauran tempestes al Pirineu. Alguns models fins i tot apunten que ja caurien també xàfecs a la Catalunya Central, però sembla més probable que no sigui fins a la matinada de diumenge que els ruixats comencin a estendre’s.

Diumenge al matí és quan el risc de pluja serà més elevat, tot i que no cauran ruixats arreu. Les comarques a l’entorn de Barcelona i la Catalunya Central seran les regions on plourà amb més ganes, potser fins i tot amb tempesta i aiguats puntuals. A la tarda de diumenge encara descarregaran ruixats més dispersos i la setmana que ve començarà ja amb força més sol.

Trobareu la previsió ja actualitzada amb els mapes d’avui a www.ara.cat/meteo.

stats