Societat 29/09/2011

Més estones de màniga llarga i pluges al País Valencià.

Començarem el cap de setmana amb alguns intervals de núvols a la costa i amb força menys calor

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEl cel continua bàsicament clar a Catalunya. Avui hi haurà fins i tot menys nuvolades de tarda que ahir i no es repetiran els xàfecs puntuals de la tarda al Pirineu. Al migdia, però, es notarà un canvi de temperatures, el vent de gregal farà que l’ambient sigui més fresc i, en general, els termòmetres es quedaran un parell de graus per sota que ahir. La màniga llarga es farà necessària més estones.

Molt diferent serà la situació al País Valencià i a les Illes, on els núvols ja són abundants i plourà a moltes comarques. Alguns ruixats podrien ser localment forts en comarques com la Safor o la Marina Alta i deixar més de 50 litres per metre quadrat. De fet AEMET té activa l'alerta taronja a diverses comarques del País Valencià davant la possibilitat de pluges fortes. També a les Illes hi plourà a estones, sobretot a les Pitiüses.

Els dies vinents no canviaran gaire les coses. Demà i dissabte augmentaran els intervals de núvols a la costa, sobretot a la Costa Daurada, però en general el cap de setmana serà clar a Catalunya i en canvi força cobert al País Valencià i a les Illes.

El fred sembla lluny, les temperatures fins i tot podrien tornar a pujar una mica de cara a l’inici de la setmana vinent.

Trobareu més detalls sobre la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats