Societat 20/10/2011

Les pluges de debò arribaran la setmana que ve

Avui les temperatures amb prou feines superaran els 20 graus i fins dissabte la sensació de tardor serà clara

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaAhir van arribar els primers ruixats a diverses comarques: destaquen de les últimes hores els 24 litres caiguts al Serrallo de Tarragona, els 23 de Castell d’Aro o quantitats més minses com els 11 d’Arbúcies, els 7 d’Olot i de Sort, i els 5 d’alguns barris de Terrassa o també de Girona. La primera tongada de xàfecs ja es pot donar per acabada i avui a poc a poc s’aniran trencant els núvols que encara queden. La tramuntana i el mestral bufaran amb ganes tot el dia i en general la sensació de tardor serà molt més evident que els últims dies.

En general el cap de setmana serà variable però amb ben poca pluja, cauran xàfecs puntuals a l’Ebre dissabte, i els mapes d’avui afegeixen avui també una tongada de xàfecs a l’interior durant la tarda de diumenge. En conjunt, però, hi haurà més sol que núvols. Tot fa pensar que serà la setmana que ve quan realment s’obrirà la porta de les pluges: dilluns caurien xàfecs dispersos gairebé arreu i sembla que aquesta no seria l’única pertorbació amb pluja de la setmana.

Atents també a les temperatures: durant les pròximes hores l’ambient serà el més pròxim a la tardor que hem tingut fins ara, i demà els termòmetres marcaran valors més baixos que avui a primera hora. El cap de setmana les temperatures remuntaran i al migdia es podrà tornar a anar amb màniga curta a força indrets.

Trobareu tot els detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats