Societat 20/07/2011

El matí més fresc de l’estiu

A primera hora les temperatures han baixat fins als 13 graus a Girona, fins als 10 a Vic i fins als 15 a Terrassa

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaFa dies que l’ambient és en general poc d’estiu, però aquest matí el termòmetre ha tocat fons, s’ha situat per sota dels 15 graus a l’interior i al prelitoral, ha baixat clarament dels 20 a la costa, i al Pirineu ha caigut fins a situar-se entre 5 i 8 graus a la majoria de les valls. Unes temperatures que no s’havien registrat des que vam entrar a la nova estació. Aquest migdia l’ambient serà similar al d’ahir, amb poca calor, però aixo sí, ja no farà vent de mestral ni tramuntana. En general dominarà el sol però quedaran núvols baixos trencats en comarques com el Maresme o la Selva que molestaran a estones a aquells que vulguin fer platja.

Demà el dia serà més variable, amb més intervals de núvols, i a la tarda fins i tot s’escaparan xàfecs febles al Pirineu i al Prepirineu. Divendres aquest temps variable afectarà més clarament la costa, i tot fa pensar que el cap de setmana no acabaran de marxar els núvols. Dissabte i diumenge seran dies mig ennuvolats, i amb ruixats aïllats, sobretot a la tarda i a la Catalunya Central.

Les temperatures es recuperaran poc i en general passarem almenys 5 o 6 dies més amb poca calor als migdies i nits fresques.

Trobareu més detalls de la previsió a www.ara.cat/meteo.

stats