Societat 25/05/2011

Canvi de temps a partir de demà al vespre

Els ruixats i tempestes irregulars afectaran moltes comarques aquest dijous al vespre i sobretot divendres a la tarda

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa primera calorada de ple estiu s’acabarà demà al vespre ja a les comarques interiors, i durant divendres les temperatures s’aniran normalitzant també a la resta. Avui i demà, però, la calor continuarà sent molt intensa, amb valors de 30 graus fins i tot a la costa, i temperatures que encara pujaran un o dos graus més a les comarques interiors. Res fa pensar però que la sensació de ple estiu s’hagi d’instal·lar durant molts dies.

Avui farà sol arreu i tot indica que a la tarda no es repetiran els xàfecs que ahir van descarregar en comarques com Osona o el Solsonès. Si hi ha algun ruixat aïllat serà al Pirineu però fins i tot aquí el dia es presenta amb poca activitat.

Demà al vespre però arribarà una àrea de més inestabilitat i descarregaran ruixats i tronades a les comarques que de Lleida, alguns fins i tot localment forts. El canvi de temps s’estendria a gran part del país divendres, en forma de ruixats de tarda que afectaran moltes comarques interiors, prelitorals, i fins i tot de forma més aïllada podran arribar a la costa. El cap de setmana seria bastant assolellat, únicament amb algun xàfec molt esporàdic de tarda al Pirineu i a la Catalunya Central.

Trobareu la previsió detallada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats