Societat 09/06/2011

Dijous mig tapat a l’espera de més pluges

Demà els ruixats reapareixeran arreu i el cap de setmana, que per a molts serà llarg, no s’acabarà el temps variable

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaNúvols i clarianes s’aniran intercalant aquest dijous però avui només cauran xàfecs aïllats a la tarda a la Catalunya Central o en àmbits de muntanya. Al migdia farà més calor que ahir, el canvi es notarà sobretot a les comarques de Girona i de Barcelona. Ben a prop, però, ja tenim el pròxim canvi de temps. De fet, si voleu aprofitar el dia per estendre roba no l’hi deixeu durant el vespre perquè al pla de Lleida, al Pirineu o a la Catalunya Central ja hi començaran a aparèixer les primeres pluges.

A les comarques del sud i de l’oest demà el paraigua ja us farà falta per fer el primer trajecte del dia, i durant el matí els ruixats s’aniran estenent de forma irregular. Només algunes comarques de Girona podrien quedar al marge dels xàfecs fins a la tarda, però en tot cas també hi acabarà plovent abans que acabi el dia. Els ruixats podran ser localment forts i anar acompanyats de tempesta.

El cap de setmana començarà amb més bon temps però dissabte a la tarda encara cauran xàfecs de poca estona, sobretot a la Catalunya Central i a les comarques interiors de Girona. Diumenge el sol dominaria molta estona, i només plouria de forma aïllada a la tarda en àmbits de muntanya. Els últims mapes apunten, però, que dilluns, dia festiu per a molts, hi haurà un altre canvi de temps amb xàfecs novament a moltes comarques. La calor, això sí, serà força més intensa a partir de dissabte.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats