Societat 12/07/2011

Nit de tempestes i baixada de temperatures

Els llamps i trons seran abundants i espectaculars i els ruixats podran deixar en alguns cas fins a 20 litres per metre quadrat

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLes primeres tempestes han començat a descarregar a l'oest i al sud, i a mesura que han passat les hores s'han anat acostant cap a la resta d'àmbits. En general es mouen a gran velocitat i això fa que deixin poca aigua per allà on passen tot i l'espectacularitat dels llamps i trons. Meteocat té actiu un avís de situació de risc per pluja, els meteoròlegs de la Generalitat no deixen cap àmbit del país al marge del risc de xàfecs localment forts durant la matinada. Aquest dimecres a primera hora és possible que encara n’estigui caient algun cap a l’Empordà, a la Catalunya Central i la Catalunya del Nord però aviat marxaran, en general el dia serà mig tapat i en tot cas es repetiran les tempestes ja a la tarda a la Catalunya Central i en àmbits com el Gironès, la Selva o el Vallès.

El més important, però, segurament serà el canvi de temperatures. La tramuntana bufarà amb ganes al nord, el mestral també es deixarà sentir a l’Ebre, i en general la sensació de calor serà molt menys intensa, fins al punt que aquest dimecres al vespre el jersei farà falta a molts indrets. Aquesta sensació de poca calor durarà uns quants dies, amb algunes pujades i baixades. Un altre canvi de temps faria recaure els termòmetres el diumenge, de manera que tot fa pensar que tenim per davant 7 o 8 dies amb poca calor.

Trobareu la previsió per la vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats