Societat 13/07/2011

Més de 6500 llamps en una nit d'insomni

A la tarda es repetiran alguns ruixats a la Catalunya Central i a les comarques de Girona, i a la nit tornaran a la costa de Barcelona

Miquel Bernis
2 min
Llamp capturat aquesta nit a Barcelona // Cristian Gaspar

BarcelonaDiverses tongades de tempestes fortes han escombrat Catalunya durant la nit i han desvetllat més d’una persona. La xarxa de detecció de llamps del Servei Meteorològic de Catalunya ha comptat fins a 6588 descàrregues elèctriques núvol-terra entre ahir a la tarda i avui a Catalunya, fruit d'unes tempestes que s’han desplaçat de sud a nord i d’oest a est a molta velocitat. Això ha evitat que els aiguats descarreguessin grans quantitats d’aigua en un mateix punt. El registre més important de pluja de la nit són els 37 litres de la Vall d’en Bas. N'han caigut 35 a Seva, 22 a Viella, 16 a l’Ametlla del Vallès i un gran gruix de pluges d’entre 5 i 10 litres segons dades de la xarxa Meteoclimatic i de Meteocat.

La tongada de tempestes fortes ja ha passat, però el dia serà variable i a la tarda es repetiran alguns xàfecs a la Catalunya Central i a les comarques interiors de Girona. Al vespre i nit també hi haurà xàfecs puntuals a la costa central. La tramuntana i el mestral bufaran amb ganes, amb cops que ja han superat els 60 km/h i que provocaran una alteració marítima important a la Costa Brava, sobretot al nord. Compte avui i demà amb fer activitats de risc al mar en aquest sector. En general l’ambient serà molt menys calorós al migdia i fins i tot de màniga llarga o jersei a la nit.

Demà el dia tornarà a ser mig tapat i encara cauran xàfecs de poca estona a la costa central i a moltes comarques de Girona i de Barcelona. El cap de setmana començarà amb sol i calor però diumenge arribarà un segon canvi de temps, amb tempestes a moltes comarques i una nova baixada de temperatures.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats