Societat 15/06/2011

Pocs núvols a l’hora de l’eclipsi

Barcelona ha tornat a tenir una nit tropical després de molts dies poc calorosos

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEls intervals de núvols amb què ha començat el dia a la costa de Barcelona i en algunes comarques de Girona tendiran a anar-se desfent durant el matí. En general avui farà sol i al migdia les temperatures tornaran a fregar, o fins i tot superar, els 30 graus al migdia. A la tarda cauran més xàfecs que ahir però tots estaran concentrats al Pirineu. Al vespre quedaran intervals de núvols en aquest sector i en àmbits del nord com l’Empordà, i en algun cas aquests núvols podrien molestar la visió de l’eclipsi de Lluna complet que hi haurà a partir de les 9 i 20. També podrien aparèixer alguns núvols baixos a les Terres de l’Ebre, però això sembla menys probable: en general l’eclipsi de Lluna s’ha de poder veure sense problemes.

La calor serà protagonista els pròxims dies. Avui alguns indrets de costa com Barcelona o Mataró ja han tingut una nit tropical (mínima de més de 20 graus) i durant els dies vinents no hi haurà gaires canvis en aquest sentit. Els termòmetres pujaran al Pirineu, on encara fa falta jaqueta a primera hora, i és possible que de cara l’inici de la setmana vinent les temperatures siguin a tot arreu de ple estiu.

Demà hi haurà un petit canvi de temps que deixarà ruixats de tarda al Pirineu i a diverses comarques interiors, en general tots de poca importància. En conjunt la setmana continuarà amb molt més sol que núvols.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats