Societat 01/06/2011

Ambient d’abril per començar juny

Avui cauran ben pocs ruixats però demà tornarà a fer falta el paraigua

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaUn senyor canvi de temps ha fet baixar les temperatures aquesta nit fins a valors que fa un mes que no es produïen a la majoria de comarques. Al migdia farà sol gairebé arreu i això farà que l’ambient no es noti tan fred, però en general els dies vinents el jersei i la jaqueta prima continuaran fent-se necessaris moltes estones.

Tot i els plugims i xàfecs febles que persisteixen a l’entorn de Barcelona i en alguns indrets del Maresme, avui en general no farà falta el paraigua, i de fet el sol predominarà a la majoria de comarques. Només a la Vall d’Aran hi cauran també algunes gotes, amb una cota de neu per cert que pot arribar a baixar puntualment per sota dels 1500 metres.

Demà tornarà a augmentar la inestabilitat. Aquest vespre ja reapareixeran els xàfecs a moltes comarques de Girona, a la Catalunya del Nord i al Pirineu, i demà serà un dia molt variable, amb estones de tot. Els ruixats de poca estona podran aparèixer gairebé a qualsevol indret de forma molt irregular i caldrà agafar el paraigua tot i que el dia comenci amb clarianes allà on sou.

Tant avui com demà la tramuntana bufarà amb moltes ganes, amb cops que s’acostaran als 100 km/h a l’Empordà i al Rosselló. A l’Ebre en canvi el tendirà a perdre força durant el dia.

El temps del cap de setmana encara presenta força dubtes: per ara tot fa pensar que hi haurà moltes clarianes i que en general només cauran xàfecs puntuals sobretot en àmbits de muntanya. Les temperatures es recuperarien, però l’ambient no seria d’estiu.

Trobareu la previsió per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats