Societat 20/03/2012

Foment podria rescatar autopistes amb problemes econòmics

El ministeri d'Ana Pastor anuncia canvis en el model concessionari

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministeri de Foment anunciarà en sis mesos les mesures que posarà en marxa per reequilibrar el model de les concessionàries d'autopistes de peatge, com l'ampliació de terminis, fusions i modificacions legislatives, i, si la companyia continua en situació crítica, serà assumida per l'Estat.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha explicat avui durant la intervenció en el Fòrum Nova Economia que prepara mesures, encaminades a reequilibrar el model de les autopistes de peatge, que contemplen l'ampliació dels períodes de concessió o la fusió de concessionàries.

Així mateix, ha anunciat que modificarà la llei del model concessional i que podria donar entrada en el seu capital a fons d'inversió, alhora que buscarà fons europeus per al finançament, igual que la resta dels països.

La titular de Foment ha afegit que, en última instància, si amb les mesures anteriors no es reequilibra la situació patrimonial de les concessionàries, planeja que la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITTSA) pugui comprar "valors negatius de les concessionàries".

Això suposa, segons fonts de Foment, que la concessió en qüestió passi a mans estatals.

Moltes de les autopistes de peatge es troben en "serioses dificultats" per la baixada de la demanda derivada de la situació econòmica, així com pel sobrecost generat per les expropiacions, que van encarir el valor del sòl en més del 250% i que les han deixat en "situació de fallida".

stats