Ábalos anuncia una inversió de 85 milions per a la conservació de carreteres

També ha anunciat que facilitarà les millores de les vies de ferrocarril a Badalona

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat avui una inversió de 85 milions en contractes de conservació de carreteres per a Catalunya i ha recordat que, al setembre passat, van autoritzar contractes de conservació integral de carreteres per més de 50 milions a Barcelona i Lleida.

Ábalos, que ha posat aquest anunci com una altra mostra més del compromís del Govern amb Catalunya, ha afirmat que, a principi de 2019, se signarà el conveni amb Adif sobre les actuacions a les vies del ferrocarril a Badalona, per millorar i mantenir els tancaments d'aquestes vies.

El ministre ha mantingut avui una reunió de treball amb l'alcalde de Badalona, el socialista Álex Pastor, i ha assegurat ser "plenament conscient del dèficit d'inversions que pateix Catalunya".

La nova inversió de 85 milions se suma a la realitzada en el mes de setembre passat, en què es van autoritzar contractes de conservació integral de carreteres per més de 50 milions d'euros a les províncies de Barcelona i Lleida.

En relació amb el conveni amb Adif, el ministre ha afirmat que agilitarà la seva tramitació, de cara a les actuacions en les vies del ferrocarril a Badalona, per millorar i mantenir els tancaments d'aquestes vies i començar a treballar com més aviat millor, pel que s'ha acordat que se signarà a principi de 2019.

A més, ha afirmat que s'avançarà en el projecte de millora de l'estació de ferrocarril de Badalona, dotant-la de més accessibilitat i orientant-la cap a la intermodalitat necessària per als pròxims anys