SOCIETAT
Societat 18/03/2013

Absolt el comandament dels Mossos d'Esquadra que va ordenar la càrrega policial al claustre de la UdG

La sentència conclou que el sotsinspector va actuar de manera "professional" encara que dos antidisturbis fessin ús de la porra de manera "gratuïta"

Acn
1 min
comandament

BarcelonaEl jutjat ha absolt el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra que va ordenar la càrrega policial al claustre de la UdG el 16 de desembre del 2011. La sentència conclou que l'actuació dels antidisturbis era "imprescindible" per garantir "la seguretat", després que un grup d'estudiants intentés irrompre a l'aula magna per boicotejar l'acte acadèmic del 20è aniversari de la Universitat.

Després del incident nou estudiants i dos membres del PAS de la Universitat van decidir denunciar l'actuació dels mossos, i van demanar 19.800 euros de multa per onze faltes de lesions i 2.560 com a indemnització.

El jutge assegura que calia fer servir "la mínima força imprescindible" per desallotjar el claustre, tot i que també admet que hi va haver dos antidisturbis que es van excedir i van colpejar un treballador i una estudiant "de manera gratuïta", però davant la impossibilitat d'identificar aquests agents ha optat per no responsabilitzar el sotsinspector de comandament.

stats