Absolts els dos agents de la Guàrdia Civil acusats de segrestar un home a Girona el 2013

El jutge conclou que la versió de la víctima conté "imprecisions" que fan "impossible" condemnar-los

L'Audiència de Girona ha absolt els dos agents de la Guàrdia Civil acusats de segrestar un home a Girona, dur-lo emmanillat a una zona boscosa i exigir-li diners el 6 de novembre del 2013. També ha dictat sentència absolutòria per als altres dos processats que, segons sostenien les acusacions, es van posar d'acord amb els guàrdies civils per esperar la víctima al portal de casa seva, carregar-la en un cotxe i emportar-se'l fins a un descampat de Vilablareix per extorquir-la.

La sentència conclou que la versió de la víctima, de la seva dona i d'un testimoni contenen "tantes imprecisions, incoherències i contradiccions" que fan "impossible" condemnar-los. L'absolució, detalla el tribunal, és per falta de proves i no perquè es creguin la versió dels guàrdies civils. De fet, la sentència afirma que les seves explicacions al judici són un "pur deliri" i que superen "la majoria dels relats exculpatoris de ficció" que han escoltat "mai".

"L'única conclusió possible, quan es té el convenciment que tots falten a la veritat en major o menor grau, és dictar una sentència absolutòria per falta de proves", resumeix la secció tercera de l'Audiència de Girona a la sentència. D'entrada, la sentència analitza la declaració de la víctima, de la seva parella (que també va denunciar que els acusats la van agredir) i d'una veïna que va veure part de la disputa.

El tribunal ressalta que han incorregut en tantes contradiccions que, al final del judici, ha estat impossible acreditar molts fets bàsics: el lloc on suposadament es va produir l'agressió, si algun dels processats va exhibir una arma de foc, si van intentar entrar per la força a casa de les víctimes, si li van provocar ferides o si el van obligar a pujar al cotxe per dur-lo a un descampat.

A més, el tribunal tira d'ironia per subratllar que hi ha dues afirmacions de la principal víctima a les quals no poden donar cap tipus de credibilitat perquè "són contraris a l'actuació normal de qualsevol extorsionador". El denunciant va assegurar que, després d'abordar-lo a ell i a la seva dona i agredir-los, se'l van endur a ell en vehicle i van deixar la seva parella al portal de casa. "Fins i tot el delinqüent més obtús se n'hauria adonat immediatament del risc que suposava deixar en llibertat, abans de consumar el delicte, a un testimoni directe", ressalta.

L'altre punt del relat que no es creuen és que, després de donar una volta amb el cotxe, prometés als agents que si el deixaven a casa pujaria a buscar 10.000 euros i els hi baixaria. "Resulta inversemblant que el deixessin marxar sol amb la confiança que tornaria amb els diners que els hi havia promès", exposa la sentència que afegeix que "existeixen delinqüents –tot i que pocs- que sorprenen per la seva candidesa, però aquesta actitud no és imaginable en agents de la Guàrdia Civil amb 30 anys de servei".