BARCELONA

Acampada protesta de la consellera cessada pel govern de BComú

Huma Jamshed qualifica el seu cessament de racista i la formació argumenta que ha perdut la confiança política dels altres consellers

La primera crisi interna del govern de Barcelona en Comú s’allarga. Huma Jamshed, la consellera portaveu del districte de Ciutat Vella que l’equip de l’alcaldessa, Ada Colau ha decidit cessar pel fet de “no complir” amb la seva feina, no està disposada a deixar que s’embruti el seu nom. Assegura que els seus companys de confluència al districte no li han permès treballar perquè preferien que ocupés el seu càrrec -té dedicació exclusiva i és un lloc remunerat- algú “més afí” a la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. I, per això, avui s'ha instal·lat davant de la seu del districte per fer sentir el seu malestar per una decisió, la del cessament, que diu que ningú no li ha justificat i que ella titlla de “racista” i relaciona amb el seu origen pakistanès -una acusació que la direcció de la confluència nega en rotund.

Jamshed, que va ser escollida com a consellera per un procés de primàries obertes -va ser la candidata que va obtenir més suports de tot Barcelona-, demana ara la dimissió de la regidora de Ciutat Vella i la seva readmissió. Davant de la seu del districte, protesta acompanyada de diferents guardons que reconeixen la feina que ha fet els últims anys a la ciutat i té previst repetir l’acampada els pròxims dies.

Acusacions d’amiguisme

“Jo també sóc un càrrec electe”, defensa Jam-shed en relació al procés de primàries que la va designar com a consellera i en clara referència al comunicat que BComú va emetre aquest dimarts i en què es deixava clar que els consellers de districte són designacions de confiança dels partits i no càrrecs electes. Jamshed acusa BComú de funcionar per “amiguisme” i assegura que l’equip del districte va voler apartar-la del càrrec des del moment en què va ser escollida. La direcció del partit, al seu torn, va avalar dimarts en un comunicat la decisió adoptada per l’assemblea de Ciutat Vella de destituir-la i va defensar que són aquests ens locals els encarregats de “fiscalitzar” la feina que fan els consellers. La formació havia explicat en el moment de prendre la decisió que Jamshed havia perdut la “confiança política” de la resta de consellers i que els representava una sobrecàrrega de feina.

Més continguts de