protestes ciutadanes
Societat 27/05/2011

El Col·legi de periodistes denuncia les agressions a professionals en el desplegament policial contra els acampats

El recompte final del Servei d'Emergències Mèdiques és de 121 persones ferides en els incidents d'aquest matí a la plaça Catalunya, 37 de les quals són agents dels Mossos d'Esquadra

Redacció
1 min

BarcelonaEl Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat denunciant, una vegada més, les agressions que els professionals de la informació pateixen durant l'exercici de la seva professió.

En una nota enviada als mitjans de comunicació, el Col·legi s'ha fet ressò dels atacs que han patit aquest matí alguns periodistes, degudament identificats amb braçal o armilla, durant el desallotjament dels indignats a Barcelona i Lleida que han dut a terme els cossos de seguretat.

El Col·legi ha volgut recordar que aquests professionals treballen per garantir el dret fonamental de la ciutadania a rebre una informació lliure i ha afegit que l'ús dels símbols identificadors és fruit de l’acord de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i el Departament d’Interior de la Generalitat.

El recompte final del Servei d'Emergències mèdiques és de 121 persones ferides en els incidents d'aquest matí a la plaça Catalunya, 37 de les quals són agents dels Mossos d'Esquadra. De tots ells, 12 han estat traslladats a diversos centres hospitalaris però només 2 presenten algun tipus de fractura.

stats