protestes ciutadanes
Societat 26/05/2011

Membres de l'acampada diuen que s'hi queden malgrat la petició d'Interior que no coincideixin amb la final de Wembley

Els indignats volen allargar la concentració com a mínim fins diumenge. Un dels acampats recorda que la policia té l'obligació de protegir-los si grups de 'hooligans' els ataquen

Efe
1 min

BarcelonaEls indignats es quedaran a la plaça Catalunya, encara que el conseller d'Interior, Felip Puig, els hagi demanat que abandonin la concentració per no coincidir amb una possible celebració de la victòria del Barça a la Champions. La demanda de Puig és molt recent i l'assemblea encara no s'ha posicionat, però un dels acampats, Oriol Sebastià, a títol individual, ha recordat a l'agència Efe que les seves demandes "són legítimes" i que volen seguir al centre de la ciutat exposant-les fins el diumenge, com a mínim. "Si guanya el Barça donarem una lliçó de convivència popular, cosa que algun conseller desitjaria que no passés", ha afegit un altre indignat a través de Twitter.

Els acampats estan disposats a seguir "pacíficament" a la plaça i "no respondre" a les possibles provocacions dels aficionats més radicals del FC Barcelona, segons Iván, de la comissió d'Informació. "Però si els 'hooligans' i els d'ultradreta ens ataquen, les institucions tenen l'obligació de defensar-nos", ha assenyalat Oriol Sebastià, que ha espera l'empara de "Protecció Civil, Interior i la Guàrdia Urbana". "Som vulnerables, estem en perill i això és una emergència", ha afegit Sebastià a títol personal, després d'anunciar que els acampats estan elaborant un document en aquest sentit, que publicaran a la seva pàgina web "quan estigui consensuat".

stats