Societat 21/07/2016

L''112 Accessible' permetrà als refugiats avisar el servei d'emergències malgrat l'idioma

Per utilitzar aquesta aplicació caldrà demanar un codi al Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades

Ara
2 min
L'aplicació permet seleccionar el pictograma que es correspon amb l'emergència i avisar al 112 per geolocalització

BarcelonaL'idioma ja no serà una barrera que impedirà avisar a emergències de la Generalitat. El Govern ha fet pública aquest dijous una actualització de l'aplicació que permetia –fins ara– que les persones mudes, sordes o els turistes fessin ús del 112, perquè els refugiats que siguin acollits a Catalunya també puguin salvar aquest obstacle, segons EFE.

Fins ara, el telèfon d'emergències rep 7.000 trucades al dia en català, castellà, anglès, francès i alemany. La nova aplicació inclourà pictogrames perquè els usuaris que no entenguin ni parlin cap dels idiomes anteriors puguin avisar de manera senzilla sobre la seva emergència, i alhora en facilitarà la localització de manera immediata. Per informar de la ubicació es podran fer servir idiomes com l'àrab, el rus, el xinès, el polonès, el japonès, l'italià i l'anglès.

Només per a qui ho necessiti

L''112 Accessible', nom de l'aplicació desenvolupada per Telefónica, serà gratuïta, però s'haurà de sol·licitar un codi al Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades, per no col·lapsar el sistema. Amb aquest objectiu, el Govern demana que les persones que poden trucar no facin ús de l'aplicació, perquè el sistema ja existent segueix sent el més eficient, asseguren. Fa dos anys, Interior ja va llançar una actualització semblant per als turistes que visitaven Catalunya.

"No hi ha res pitjor que no poder-se fer entendre en el moment que fas una trucada sobre una urgència", ha explicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, durant la presentació de l'aplicació. A més, el conseller Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha destacat que l''112 Accessible' demostra que Catalunya és un país d'acollida, on "si els immigrants fan un pas per integrar-se, l'administració també el fa per acollir-los". Segons dades de la Generalitat, Catalunya ha acollit ara per ara 194 refugiats, i l'objectiu és arribar als 1.800 al setembre i a 4.500 el 2017.

stats