El conductor d’un cotxe perd el control, s'estavella contra una terrassa a Girona i fereix deu persones

Una de les ferides és una nena de quatre anys, en estat greu, però fora de perill

El conductor d’un cotxe que circulava pel centre de Girona aquest dissabte a la nit ha perdut el control del vehicle, que s’ha acabat estavellant contra la terrassa d’un establiment del barri de Sant Narcís. Deu persones han resultat ferides, entre elles una nena de quatre anys que es troba ingressada en estat greu a l’Hospital Josep Trueta de la ciutat, i que està fora de perill. Els altres nou ferits, dos dels quals també eren menors d'edat, han estat donats d'alta aquest matí.

El noi que conduïa el cotxe, un jove de 18 anys que només fa dos mesos que tenia el carnet de conduir, ha donat negatiu a la prova d'alcoholèmia i no ha estat detingut. Tot indica que hauria perdut el control mentre accelerava per avançar un altre vehicle. Les particularitats del sinistre han fet despertar el temor que es tractés d’una acció terrorista, un extrem que els Mossos d’Esquadra han desmentit ràpidament a través de les xarxes socials.  

Avançament temerari

L'accident s'ha produït cap a dos quarts de dotze de la nit al carrer Riu Güell de Girona, en el tram entre el passeig d’Olot i el carrer de Santa Eugènia. El conductor hauria accelerat el vehicle per intentar avançar un altre cotxe que circulava a alta velocitat al seu costat. Segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies, aquest segon vehicle el conduïa una mare que portava la seva filla a l'Hospital Josep Trueta d'urgències.

Mentre intentava fer l'avançament, el jove hauria perdut el control del vehicle, que es va desviar de la seva trajectòria, va pujar damunt de la vorara del carrer de la Mare de Deu del Remei i es va emportar per endavant part de les taules d'una terrassa d'un local de restauració i les persones que hi havia. En total, hi va haver 10 persones ferides. A vuit d'elles (tres de les quals menors d'edat) les van derivar a l'Hospital Josep Trueta de Girona i a dues més a l'Hospital de Santa Caterina de Salt.

A hores d'ara, únicament queda ingressada la nena de quatre anys ferida més greu, que està fora de perill. "Confiem que la menor que segueix ingressada es recuperi com més aviat millor. Tal com vam dir ahir a la nit, des de l’Ajuntament estem a disposició tant de les persones ferides com de les seves famílies, per tot el que puguin necessitar en aquests moments", ha assegurat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. La Policia Municipal de Girona s’encarrega ara de la investigació dels motius que van ocasionar l’accident per determinar la responsabilitat del conductor en els fets.

Més continguts de