SOCIETAT

Acció Psoriasi reparteix calcomanies a la platja per desacomplexar als pacients

L'organització destaca que aquesta malaltia inflamatòria de la pell afecta més de 170.000 catalans i prop de 126.000 persones a la província de Barcelona

Acció Psoriasi ha organitzat aquest dissabte una acció solidària a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, repartint 3.000 calcomanies que simulen plaques de psoriasi perquè els banyistes se les posin en solidaritat amb els pacients que, especialment a l'estiu, tenen complexes per mostrar la seva pell.

Entre les 10 i les 14 hores simultàniament en aquesta i altres quatre platges de l'estat espanyol, els voluntaris han portat samarretes amb els colors de l'entitat i l'eslògan de la campanya: 'És psoriasi. I què?'. També s'ha demanat als banyistes que es fotografiïn amb les calcomanies repartides per demostrar als afectats que no han de tenir complexes, recordant que el sol i el mar són beneficiosos per a aquestes lesions.

L'organització ha destacat que la psoriasi és una malaltia crònica inflamatòria de la pell que no s'encomana i que afecta més de 170.000 catalans i prop de 126.000 persones a la província de Barcelona. El president de l'entitat, Santiago Alfonso, ha lamentat que l'estiu i la platja "suposen un repte per a molts, ja que és el moment en què cal mostrar la pell i molts pacients s'avergonyeixen i no hi van per ocultar la seva psoriasi".

Més continguts de