TURISME
Societat 01/06/2012

Acord per regular l'accés al Parc Güell monumental

L'accés regulat a la part monumental del Parc Güell ja compta amb el consens polític i veïnal que no tenia en l'anterior mandat, un cop refeta la proposta. Hàbitat Urbà posarà límits en dos punts.

A. Balanzà
2 min
Un grup de turistes al Parc Güell fotografiant l'escalinata del drac.

BARCELONA.La taula de treball del Parc Güell, que ha fet seure en els últims mesos una vintena de representants polítics, tècnics i veïnals, va tancar dimecres al vespre un acord tàcit i majoritari (tot i que no unànime) a favor de regular l'accés al parc a través d'una proposta d'Hàbitat Urbà que implica tancar la part monumental del recinte en dos punts molt concrets: a l'accés des del passeig de les Palmeres a la plaça de la Natura (o del trencadís) i a l'entrada del carrer Olot (l'entrada principal). L'Ajuntament ha deixat triar entre posar la barrera d'accés regulat a la porta d'entrada i utilitzar una porta secundària propera o bé posar el límit una mica més a prop del conjunt monumental, al peu de l'escalinata del drac que puja cap a la sala Hipòstila, el Pòrtic de la Bugaderia i la plaça del trencadís, on hi ha un dels millors miradors sobre Barcelona.

Cintes com a la Pedrera

En la reunió de dimecres, que va estar encapçalada per l'arquitecte en cap, Vicent Guallart, i la regidora de Gràcia, Maite Fandos, l'Ajuntament no va donar tots els detalls de la proposta final però sí que va explicar que el sistema d'accés regulat no utilitzarà torns sinó cintes, com les que hi ha en alguns monuments com la Casa Batlló o a la Pedrera, amb personal de seguretat.

En les gairebé tres hores que va durar la trobada a la seu del districte de Gràcia, els portaveus de l'Ajuntament no van aclarir la quantitat de turistes que podran accedir pagant a l'espai monumental ni quin preu tindrà aquesta entrada ni on es podrà adquirir. Però, de nou, va tornar a defensar el concepte de dret de pas perquè es garanteixi l'entrada lliure als veïns, als usuaris de l'escola i del club esportiu de la zona i a la resta de barcelonins. La solució perquè el dret sigui exclusiu a aquests col·lectius i no als turistes s'està estudiant.

Els portaveus de les entitats, entre els quals hi havia representants de la FAVB o dels veïns del barri de la Salut, van mostrar-se majoritàriament d'acord a l'accés regulat només a la part monumental, si bé van demanar tenir un "control" del que passi al recinte. La taula de treball es tornarà a reunir, com aquest cop, a porta tancada, per ratificar la proposta final amb les últimes aportacions al debat.

stats