Publicitat
Publicitat

Activada la prealerta de l'Infocat per risc d'incendi a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil demana molta precaució i no fer crema de residus ni barbacoes, entre altres pràctiques de risc

La Direcció General de Protecció Civil ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) a les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Camp. A més, com a mesura preventiva, segueixen anul·lades les autoritzacions per dur a terme activitats amb risc d'incendi forestal.

Entre altres recomanacions, Protecció Civil demana no llençar burilles enceses ni llumins o fer focs artificials, encara que sigui en camp ras o en terrenys agrícoles. D'altra banda, recomana no fer servir barbacoes que no estiguin autoritzades i que, en tot cas, siguin d'obra i amb mataguspires. També està prohibit fer cremes de residus al jardí per portar-los a l'abocador i triturar-los per fer-ne compost, abandonar escombraries o deixalles al bosc, i cal eliminar les branques que toquin la façana i tenir a punt eines bàsiques contra incendis i alguna reserva d'aigua.

Aquest dilluns, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per ratxes superiors als 90 km/h al sud de Catalunya, tot i que en casos puntuals (Montsià, Baix Ebre i Baix Camp) la velocitat del vent de component nord i oest pot augmentar per sobre el llindar dels 126 km/h.

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit aquest diumenge a la tarda l'incendi de Rasquera (Ribera d'Ebre) que va començar dimarts passat i ha arrasat 3.000 hectàrees de vegetació a la serra de Cardós, amb els municipis de Rasquera i el Perelló (Baix Ebre) com els més afectats. Un cop revisat tot el perímetre i remullada la zona interior, els Bombers de la Generalitat van retirar els efectius que hi treballaven, tot i que hi ha un dispositiu de vigilància previst per a aquesta jornada amb vols de reconeixement.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de