Societat 06/11/2011

Es manté la prealerta de l'Incuncat per la persistència de les pluges

Protecció Civil manté l'estat de prealerta per inundacions per la persistència de les pluges i l'augment del cabal dels rius

Acn
1 min
Imatge del riu Onyar al seu pas pel centre de Girona. / NEREA GUISASOLA / ACN

BarcelonaLa direcció general de Protecció Civil (DGPC) ha comunicat aquesta tarda que manté la fase de prealerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya, Inuncat, que s'ha activat aquest matí per l'augment del cabal de rius per sobre del normal, especialment a les demarcacions de Girona i Barcelona.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la proximitat de rius i rieres i evitar creuar guals o passos subterranis, especialment a municipis de les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany i el Maresme.

Les previsions indiquen que les pluges persistiran en les properes hores i poden arribar a superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran. Per sobre dels 2.500 metres és possible que s'acumulin més de 40 centímetres de neu.

Respecte a l'estat de la mar, aquesta tarda les onades poden superar els dos metres i mig, sobretot a l'Alt i el Baix Empordà, la Selva, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès.

També cal tenir en compte que la mobilitat a les carreteres augmenta en ser diumenge i que els conductors han de ser especialment curosos si circulen per carreteres secundàries o camins propers a algun riu o riera. De moment, només hi ha una carretera tallada per esllavissades, la GI-551 a Santa Coloma de Farners.

stats