Societat 20/08/2011

Protecció Civil desactiva l'alerta del Transcat per l'incendi del camió amb productes corrosius a l'Ametlla de Mar

L'alerta s'ha activat a les 08.30 hores. L'accident ha provocat retencions de fins a 14 quilòmetres en direcció València i de 15 en direcció Barcelona

Acn
2 min

L'Ametlla de MarLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). L’alerta s’ha activat aquest matí, a les 08.30 hores, a conseqüència de l’incendi d’un camió de paqueteria, que transportava productes corrosius, a l’AP7, al quilòmetre 301, al seu pas pel municipi de l’Ametlla de Mar.

La desactivació s’ha fet, un cop els Bombers de la Generalitat, que han treballat amb 11 dotacions, han extingit l’incendi i han retirat tot el producte corrosiu de la calçada. Els Bombers han emmagatzemat el producte corrosiu en una nau de l’Aldea, a l’espera que la Junta de Residus se’n faci càrrec de la seva retirada i posterior tractament. Una grua s’ha encarregat de retirar el vehicle de la via.

L'accident ha provocat talls i desviaments de trànsit a l'autopista des de les 6.00 hores del matí fins a les 13.35 hores de la tarda. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, just després de l'accident s'ha tallat l'autopista en sentit sud a l’Ametlla de Mar. Posteriorment, s’han fet desviaments senyalitzats cap a la N-340, entre les 06.45 h i les 08.20 h, moment en el que s’ha pogut obrir la via per afavorir la descongestió. A les 10.00 h, s’ha activat el carril en direcció València que els Mossos d’Esquadra (amb 7 patrulles desplaçades) han habilitat a la calçada en sentit contrari (transfer). Aquesta situació s’ha mantingut fins a les 13.35 h, quan s’ha pogut reobrir la via en sentit sud i s’ha retirat el transfer que s’havia habilitat a la calçada en sentit nord.

La incidència ha provocat una situació viària complicada amb retencions de 14 km en direcció València i de 15 km en direcció Barcelona. En aquests moments, tot i que la via ja està totalment reoberta, encara hi ha una congestió elevada de 4 km en sentit sud i de 5 en sentit nord.

stats