Societat 07/08/2013

Activat el Pla Inuncat per pluges molt intenses al litoral i prelitoral centrals

Protecció Civil activa l'alerta perquè s'esperen fortes pluges a partir de la tarda que s'intensificaran de matinada

Ara
1 min

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat l'Alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya, Inuncat, a partir de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d'aquesta tarda a bona part del país i per estat de la mar demà dijous. S'espera que plogui amb forta intensitat durant tota la nit a la meitat est del país i amb especial afectació al litoral i prelitoral central i sud de Catalunya.

Segons la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, plourà amb intensitat a partir d'aquesta tarda i durant la propera nit de manera generalitzada a tot el país. A partir de la tarda, les pluges afectaran la meitat nord de Catalunya i també les Terres de l'Ebre. Serà a partir d'aquest vespre quan les precipitacions s'estendran a tot el litoral i prelitoral català i part de la Catalunya Central i Pirineu Oriental. De matinada, les pluges podran ser molt intenses, sobretot a la franja que va del Baix Camp a la Selva. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa o pedra, també es poden produir ratxes fortes de vent.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les activitats de lleure i pública concurrència a l'aire lliure durant aquesta tarda i nit, sobretot a les comarques del Litoral i Prelitoral i a totes les zones properes a lleres dels rius i rieres.

stats