Societat
Societat 05/01/2012

Protecció Civil alerta de fortes ventades

L'episodi de vents ha començat a primera hora del matí al Pirineu i Prepirineu, i s'intensificarà cap al migdia al terç sud de Catalunya. S'ha activat preventivament el pla Procicat

Acn
1 min

BarcelonaProtecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Procicat per risc de fortes ventades a les comarques del Pirineu i Prepirineu (excepte la Garrotxa), al terç sud de Catalunya (Tarragona, Terres de l'Ebre i les comarques de Ponent, excepte el Segrià i la Noguera) i a l'Anoia.

El Servei Meteorològic avisa que el vent pot superar el llindar de perill de forts vents amb ràfegues superiors als 90 km/h, excepte a les comarques del Baix Camp, Baix Ebre i Montsià, on es poden superar els 126 km/h.

Els forts vents afectaran sobretot a zones elevades.

L'episodi de vents ha començat a primera hora d'aquest dijous al Pirineu i Prepirineu, amb una probabilitat d'afectació baixa. Al llarg del dia s'intensificarà i podrà afectar de forma generalitzada el terç sud de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el vent bufarà al component nord i oest. 

Tenint en compte que Catalunya celebra aquesta nit nombroses cavalcades reials, Protecció Civil recomana que els organitzadors s'informin abans sobre la previsió i prenguin les mesures d'autoprotecció adients, com ara assegurar tots els elements de les carrosses, especialment als municipis de les comarques afectades per l'avís de forts vents, i sobretot a les zones elevades.



Protecció Civil també recomana extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure i suspendre-les en cas necessari, quan no es puguin dura a terme amb seguretat.

stats