SOCIETAT
Societat 13/09/2012

Activen el pla Infocat en fase d'alerta pel risc d'incendi als extrems sud i nord-est

Per a aquest dijous hi ha un avís de vent de tramuntana i mestral en zones on no ha plogut recentment

Acn
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla especial d'emergències per a incendis forestals de Catalunya Infocat pel risc elevat d'incendi forestal al sud i nord-est de Catalunya, especialment a les zones afectades per la tramuntana i el mestral. A més, en algunes d'aquestes zones no han rebut pluges en el darrer episodi de precipitacions.

D'altra banda, les comarques amb alt risc d'incendi forestal són les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Segarra, el Segrià, l'Urgell, l'Alt Empordà, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès, el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre, la Terra Alta, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i l'Anoia.

D'aquesta manera, es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d'incendis forestals als municipis on el perill és extremament alt. També es mantindrà el risc d'incendis forestals a la comarques del nord de Catalunya on bufa tramuntana i a l'extrem sud del país.

Per a aquest dijous, hi ha un avís de vent, ja que es preveu que es pugui superar el llindar de ratxes màximes de 35m/s (126km/h) a la comarca de l'Alt Empordà. El vent serà de component nord.

stats