SOCIETAT
Societat 09/08/2012

S'activa l'alerta del pla Infocat per risc d'incendi generalitzat i es manté l'alerta del Procicat per onada de calor

El departament de Salut manté activat el màxim nivell del seu pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut

Acn
2 min
Els Agents Rurals controlen la temperatura, la humitat i vigilen amb ulleres de llarga vista la zona del massís de Cadiretes davant l'activació del nivell 3 del Pla Alfa / ACN

BarcelonaProtecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous al matí la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya, l'Infocat. Ho ha fet per l'elevat risc d'incendis forestals, que es preveu generalitzat a tot Catalunya durant els propers dies, per les altes temperatures previstes per l'onada de calor.

També es manté la fase d'alerta del pla de Protecció Civil de Catalunya, el Procicat, activat aquest dimecres pels possibles efectes en la població de l'onada de calor.

Entre algunes de les mesures preventives per evitar incendis, el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat i el cos d'Agents Rurals, va tancar aquest dimecres l'accés a 8 massissos –les Gavarres, el massís de Cadiretes i el massís de l'Albera, el massís dels Ports de Beseit, les muntanyes de Tivissa-Vandellòs, la serralada del Montsant, les muntanyes de Prades i la serra de Cardó Boix–, i a partir de la nit d'aquest dijous s'incorpora el tancament de tres més, els massissos del Montsec d’Ares, Montsec de Rubies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Auben.

Mentre duri l'episodi es reforçarà la vigilància terrestre coordinada dels cossos d'Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i diputacions provincials.

També s'ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participaran de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels departaments d'Agricultura i d'Interior.

Des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha demanat també als municipis que incrementin la vigilància de les activitats que poden ser susceptibles de generar o augmentar el risc d'incendis al seu terme municipal i de les possibles columnes de fum, i que informin la població ubicada en zones de risc.

En l'àmbit sanitari, Salut Pública manté activat el pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut (POCS) en fase 2, el màxim previst.

stats