SOCIETAT
Societat 28/01/2012

Activen la prealerta del pla Neucat per nevades en cotes de 500 metres

A la vessant nord del Pirineu acabarà nevant en qualsevol cota, i es podran acumular més de 10 centímetres per damunt dels 800 metres.

Efe
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat una prealerta preventiva del Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) davant precipitacions en cotes baixes a Barcelona, Lleida i Girona, que al final del dia poden descendir fins als 500 metres.

La prealerta s'ha activat a partir de l'avís aquest matí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que adverteix d'acumulacions de gruixos superiors als cinc centímetres en cotes de neu de 700 metres a les demarcacions de Girona i Barcelona i part del Pirineu lleidatà, i que la cota baixarà fins als 500 metres al final del dia.

A la vessant nord del Pirineu acabarà nevant en qualsevol cota, i es podran acumular més de 10 centímetres per damunt dels 800 metres.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha indicat avui que aquest cap de setmana es produirà la primera nevada d'aquest any, i que pot afectar sobretot les comarques de la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Ripollès, Garrotxa i Osona.

També ha indicat que hi ha alguna probabilitat que afecti les comarques del Vallès, la Selva i el Maresme, i que en algun punt concret la neu pot arribar a cotes de 200 metres, pel que ha demanat precaució a la carretera, especialment a la nit, ja que pot haver-hi carreteres gelades.

En el mateix sentit, la Direcció General de Protecció Civil ha recomanat extremar la precaució i seguir els consells d'autoprotecció a les zones on no és gaire habitual que nevi.

stats