Societat 31/07/2012

Activen la prealerta per risc d'incendi a catorze comarques, sobretot a l'interior del país

De cara a dimecres, es preveu un increment més significatiu de l'alerta per la pujada de les temperatures

Acn
1 min

BarcelonaLa direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí la fase de prealerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat per risc d'incendi a catorze comarques, sobretot a l'interior del país. Són l'Anoia, el Bages, Osona, el Solsonès, el Gironès, el Pla de l'Estany, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. El risc d'incendi s'ha incrementat lleugerament respecte a aquest dilluns i per a aquest dimecres es preveu un augment més significatiu.

Protecció Civil recorda que, d'acord amb el decret de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per a activitats amb risc d'incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així n'informi el cos d'Agents Rurals.

Així mateix, es fa especial èmfasi a no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d'incendi.

stats