Societat 12/02/2013

Ada Colau: "Si el Congrés no accepta debatre la ILP, tenim un problema de democràcia"

Els promotors de la iniciativa legislativa popular de la dació en pagament asseguren que no "tiraran la tovallola" i intenten persuadir els diputats del PP perquè no vetin les seves propostes

Efe
2 min
Ada Colau, aquest dimarts al Congrés / EFE

MadridLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha denunciat una situació de "falta de democràcia" si el Congrés rebutja aquest dimarts la seva iniciativa legislativa popular (ILP) sobre desnonaments, que compta amb 1.402.854 signatures i té el suport majoritari de la ciutadania.

"Seria inconcebible que no s'admeti a tràmit, és a dir, que no s'accepti debatre aquest gran esforç de la ciutadania. Si el Congrés no accepta debatre d'això tenim un problema de democràcia", ha assenyalat Colau a la porta del Congrés, amb referència al treball realitzat per les associacions socials i sindicats en la recollida de signatures. La portaveu ha lamentat que els ciutadans hagin complert els requisits en el procés de recollida de signatures, hagin aconseguit pràcticament el triple de les necessàries i, tot i això, el Parlament rebutgi la ILP .

El Ple del Congrés debat avui si admet a tràmit la iniciativa de la PAH i altres col·lectius socials i, previsiblement, serà rebutjada amb els vots del PP, que ha anunciat la seva oposició a la proposta.

El passat 5 de febrer el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ja va dir que el seu grup no comparteix la "visió" de la PAH i va recordar que el Congrés està debatent un projecte de llei sobre aquest assumpte. Segons Colau, la pressió social exercida mitjançant l'enviament de milers de correus electrònics als grups parlamentaris i als diputats ha aconseguit que el PSOE i CiU canviïn les seves posicions i votin a favor de la ILP. La incògnita és el PP, ha assenyalat, però fins a l'últim moment "no tirarem la tovallola".

Colau ha indicat que els ciutadans estan "expectants" i, amb referència als grups parlamentaris, ha advertit que no es quedaran "de braços plegats". La ILP demana adoptar la dació en pagament de l'habitatge de forma retroactiva i que el lliurament del bé extingeixi completament el deute, la paralització de tots els desnonaments i la implantació d'un parc d'habitatge per a lloguer social amb els immobles propietat dels bancs.

Els promotors de la ILP han entrat al Congrés per traslladar les seves demandes al president del Congrés, Jesús Posada, que ha valorat la gran quantitat de signatures obtingudes abans d'assenyalar que són els grups els que decideixen com es fan les lleis i mostrar el seu convenciment que treballen per buscar solucions, encara que no coincideixin amb les demandes de la ILP.

stats