Ada Colau expressa "fàstic" al rebre la proposta de presentar el nou llibre de Felipe González

La portaveu de la PAH, que es nega a acceptar l'oferta, recorda que l'expresident espanyol va criticar la plataforma i la va acusar d'"assetjar nens"

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, s'ha negat a presentar a Barcelona el nou llibre de l'expresident del govern espanyol Felipe González, 'En busca de respuestas'. Colau, que ha donat les explicacions a través del seu compte personal a Twitter, ha indicat que González havia criticat amb duresa la PAH i l'havia acusat "d'assetjar nens". La portaveu de la PAH ha firmat el segon dels tuits amb l'etiqueta "#asco".

Fa set mesos, a principis d'abril i en plena polèmica pels 'escraches', González va ser preguntat per aquesta pràctica de la PAH en el context d'un acte de l'Asociación para la Defensa de la Transición. "¿Per què un nen ha d'haver d'aguantar una pressió a la porta de casa seva? –es va repreguntar l'expresident espanyol–. En això hem de reflexionar seriosament. És una importació que hem fet d'Argentina, però per coses diferents. No és la millor importació que hem fet".

I Colau s'hi ha tornat avui amb un parell de tuits. En el primer ha anunciat: "Acudit del dia: em proposen participar en la presentació del llibre de Felipe González a bcn #unpoquitodeporfavor #sentidocomún". I en el segon ha reblat: "O sigui: Felipe González, que va dir que a @LA_PAH assetgem nens, em demana que presenti el seu llibre, per promocionar-lo encara que sigui amb una polèmica #asco".