Colau: "Carles Puigdemont és una persona molt més accessible que Mas"

L'alcaldessa de Barcelona creu que un referèndum a Catalunya "és l'única solució a una situació insostenible"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "està molt contenta" per com ha començat la seva relació amb el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que hagin arribat a un acord per a la connexió del tramvia i la reactivació de la L9. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Colau ha assegurat que "Carles Puigdemont és una persona molt més accessible que Mas". "Potser és per les circumstàncies –el nou president ve de l'àmbit municipal–, i Mas estava en un moment molt complicat i acumulava cansament i crispació", ha argumentat l'alcaldessa.

Sobre el procés, Colau ha afirmat que "la capital no li fallarà al país", i ha subratllat que "un referèndum és l'única solució per desencallar una situació insostenible". Així i tot, ha assenyalat que el diàleg és important i que cal estar disposat a escoltar totes les propostes existents.

L'Ajuntament investiga els casos de pederàstia als Maristes

Durant l'entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcaldessa de Barcelona ha donat la seva opinió sobre diversos temes. En referència als dos titellaires empresonats a Madrid per una sàtira política, Colau ha afirmat que "el PP està fent una utilització de l'estat de dret i de les víctimes del terrorisme que ofèn".

També ha informat, pel que fa als casos destapats d' abusos sexuals als Maristes, que l'Ajuntament ha obert un expedient informatiu al Consorci d'Educació per saber què ha passat. "Haurem d'esclarir els fets abans d'emetre cap veredicte, però que no s'hagi actuat escapa a qualsevol comprensió", ha etzibat l'alcaldessa.