SOCIETAT
Societat 10/09/2012

Adelson va proposar enderrocar l'estadi de l'Espanyol i canviar el Prat de lloc

Recoder ha explicat algunes anècdotes sobre la negociació amb Las Vegas Sands, com que la dona del magnat Sheldon Adelson va preguntar si es podia ensorrar l'estadi de l'RCD Espanyol, després de preguntar si era el Camp Nou

Efe
1 min
L'INICI DE LES NEGOCIACIONS El magnat dels casinos, Sheldon Adelson, es va desplaçar el 21 de febrer a Barcelona per reunir-se amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Palau de la Generalitat, per temptejar les possibilitats que Barcelona acollís el macrocomplex d'Eurovegas. Les condicions pactades en la negociació van caducar, però, fa una setmana.

BarcelonaEl magnat Sheldon Adelson va proposar a la Generalitat tirar a terra l'estadi de futbol de l'Espanyol, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), i canviar l'aeroport del Prat de lloc durant les negociacions per instal·lar Eurovegas a Barcelona, segons que ha explicat aquest dilluns el conseller de Territori, Lluís Recoder.

En una entrevista en RAC1, Recoder també ha dit que "qui riu darrer riu més bé", en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i que Barcelona té quatre vegades més turistes que Madrid i està per davant d'aquesta ciutat sobre captació d'inversió estrangera.

Recoder ha explicat algunes anècdotes sobre la negociació amb Las Vegas Sands, com que la dona del magnat Sheldon Adelson va preguntar si es podia enderreocar l'estadi de l'RCD Espanyol, després de preguntar si era el Camp Nou, o que van demanar si podien canviar de lloc l'aeroport de Barcelona, ja que la legislació europea no permet construir prop d'aeroports, qüestions a les quals el govern català va respondre que no.

El conseller ha assegurat que no sabien que Eurovegas es decantaria finalment per Madrid i que considera que Barcelona World encaixa millor amb la realitat de Catalunya i el seu entorn turístic i té menys "arestes" que Eurovegas, ja que no necessita cap canvi de requalificació ni expropiacions. El joc, d'altra banda, serà una cosa "tangencial" i no es planteja cap canvi legislatiu.

stats