SOCIETAT
Societat 27/07/2012

Adif adjudica les obres de la primera fase de l'estació de l'AVE de Girona

El pressupost és de 25 milions d'euros i el termini d'execució, de deu mesos

Acn
1 min
CANVIS A LA XARXA FERROVIÀRIA
 La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ahir després del consell de ministres la liberalització del transport ferroviari. Pastor va argumentar que la mesura és necessària per "racionalitzar i millorar el servei" i assegurar el seu finançament. Pastor va dir que Renfe "manté la condició d'operador públic de referència".

BarcelonaEl consell d'administració d'Adif ha aprovat aquest divendres la construcció de la primera fase de la nova estació d'alta velocitat de Girona, que comptarà amb un pressupost de 25 milions d'euros i un termini màxim d'execució de deu mesos. Adif espera que els treballs comencin en breu per optimitzar els terminis d'execució d'acord amb el compromís del ministeri de Foment d'impulsar i posar en servei el tram Barcelona-Figueres de l'AVE al més aviat possible, segons ha explicat l'ens gestor en un comunicat. Els treballs aniran a càrrec de la Unió Temporal d'Empreses (UTE), formada per les companyies FCC Construcció, Dragados Copisa (Constructora Pirenaica) i Tecsa Empresa Constructora. Les actuacions preveuen l'execució d'un edifici d'accessos a les andanes d'alta velocitat, així com l'acabat interior i la dotació de les instal·lacions i els equipaments per als diferents espais destinats a usos específics. Des del vestíbul de l'estació d'ample convencional, a nivell de superfície, es farà l'accés al nou edifici mitjançant l'adaptació i la clausura del pas de vianants existent.

L'accés a les andanes d'alta velocitat serà a través d'un nou edifici, situat al Parc Central. En les noves instal·lacions es generaran els espais addicionals per allotjar les dependències i els equips necessaris per al funcionament. Des d'aquest nou edifici, s'accedirà a les andanes subterrànies d'alta velocitat a través de dos nivells intermedis del vestíbul, organitzats al voltant d'una gran cavitat que facilitarà l'entrada de llum natural a la capçalera de les andanes.

stats