Societat 18/09/2013

Adif insisteix en la culpabilitat del maquinista del tren de Santiago

Aquest dimecres han començat a declarar els responsables de seguretat mentre l'Audiència de la Corunya analitza el recurs presentat pel gestor ferroviari

Efe
1 min

Santiago de Compostel·laEls responsables de seguretat d'Adif han començat a declarar aquest dimecres davant el jutge Luis Aláez, que porta el cas de l'accident ferroviari de Santiago de Compostel·la, mentre l'Audiència de la Corunya analitza el recurs presentat pel gestor ferroviari.

Concretament, han testificat com a imputats el director de seguretat de la circulació, Manuel B.G, i el responsable de seguretat de l'àrea nord-oest, Fernando R.S. Els advocats de les víctimes han explicat que les declaracions dels responsables d'Adif han sigut "evasives" i que han acabat admetent que el sistema de seguretat ERTMS estava suspès temporalment en el tram de l'accident.

Segons els advocats, els imputats han afirmat que la línia era segura i que el sinistre es va produir per un error humà, malgrat que no han apuntat directament a la responsabilitat del maquinista. El cap de seguretat també ha declarat que ell només portava 50 dies en el càrrec.

Adif ha presentat un recurs aquesta setmana contra la interlocutòria del jutge, que imputa els cinc responsables de seguretat -els dos que han declarat avui i tres que ho faran demà. La defensa, que exerceix l'Advocacia de l'Estat, entén que la causa del descarrilament de l'Alvia va ser una imprudència professional del maquinista, Francisco José Garzón. Tot i l'apel·lació, el jutge Aláez manté les declaracions dels imputats.

stats