Societat 27/08/2011

L'aeroport del Prat cancel·la vols als EUA com a conseqüència de l'huracà 'Irene'

Redacció
2 min

BarcelonaL'aeroport del Prat ha cancel·lat aquest dissabte quatre vols que haurien de sortir cap als Estats Units per la presència de l'huracà Irene. Segons fonts d'Aena, s'han anul·lat dos vols de la companyia American Airlines, un de la companyia Delta Airlines i un altre de Continental Airlines. Aquests vols tenien previst sortir aquest matí amb destinació a l'aeroport JKK de Nova York i al de Nova Jersey. A més, estan treballant per a recol·locar els passatgers que haurien de sortir demà diumenge i que surtin dilluns. Encara no saben si aquests vols els tornaran a anu·lar, segons han manifestat a l'ARA les mateixes fonts.

Per la seva part, Iberia ha anunciat que cancel·lava tots els vols a Nova York fins al dilluns.

Segons informa Efe, Air France ha cancel·lat els vols amb destinació a la costa est del Estats Units per avui i demà, i, en concret, tots els que van a Nova York. Ni avui ni demà operaran els que s'enlairen i aterren a l'aeroport JFK de Nova York, segons informa un portaveu de la companyia a Efe, que opera sis vols diaris amb destinació a aquesta ciutat.

Avui, dissabte, també s'han suspès els vols a Washington, però no els que van cap a Boston. Demà, diumenge, la situació serà inversa: se suspendran els que van cap a Boston i es mantindran els de Washington, pel que fa a Air France.

La companyia aèria alemanya Lufthansa, la més gran d'Europa, també ha anunciat que avui suspendrà molts dels seus vols a la costa est dels Estats Units. Avui no volarà cap dels avions que surten d'aeroports alemanys amb destinació a Nova York. Demà també cancel·laran els que tenen com a destinació Filadelfia i Boston. "A més, a curt termini hi pot haver més anul·lacions", segons un portaveu de la companyia alemanya, que també ha comentat que dilluns s'espera que tornin a sortir tots els vols cap als Estat Units.

A Brussel:les també s'han anulat una vintena de vols que sortien avui cap a Nova York i Filadelfia.

Es preveu que l'huracà Irene tocarà terra a Carolina del Nord, amb vents de més de 150 quilòmetres per hora, i deixarà una acumulació de fins a 40 centímetres d'aigua en algunes zones de l'est. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha decretat l'estat d'emergència a Carolina del Nord, Nova York, Virgínia i Massachusetts.

stats