CAOS AERI
Societat 05/12/2010

Els aeroports recuperen gradualment la "normalitat"

AENA recomana que qui hagi de viatjar consulti amb la companyia aèria la previsió del vol abans d'anar cap a l'aeroport

Redacció
1 min
Passatgers facturant l'equipatge a l'aeroport de Son Sant Joan, a Palma. EFE

BarcelonaEls aeroports estan recuperant "gradualment la normalitat". Ho assegura AENA, després de 20 hores de tancament de l'espai aeri a l'Estat espanyol per la vaga encoberta dels controladors i que ha afectat 600.000 passatgers.

La majoria de vols estan sortint a l'hora prevista.

Per avui diumenge hi ha 713 vols previstos a l'aeroport del Prat. Segons l'ACN, entre la mitjanit i les 12 del migdia del matí, s'hi han operat més de 120 vols i se n'han cancel·lat 24, inclosos els de les companyies Vueling i Iberia que ja va ajornar els seus fins aquest matí a primera hora.

Girona també va recuperant la normalitat del trànsit aeri. I l'ACN informa que a Reus hi ha programades per aquest diumenge vuit operacions, que es preveu que totes es podran dur a terme sense cap problema.

A Palma hi ha hagut una cancel·lació a primera hora del matí d'un vol que havia d'anar fins a Madrid.

Tot i que és previst que no hi hagi problemes amb els vols, AENA recomana consultar amb la companyia aèria la previsió del vol abans d'anar cap a l'aeroport.

Normalitat en els canvis de torn

Segons l'agència Efe, el canvi de torn dels controladors, fet a les vuit del matí, s'ha produït amb normalitat i s'estan fent operacions aèries, que encara tardaran a estar regularitzades, cosa que es podria produir al llarg de la jornada del matí.

Fonts d'AENA han informat a Efe que per avui hi ha programats 4.062 vols a tot l'Estat espanyol i que ja han operat 57 arribades i 160 sortides, mentre les cancel·lacions d'arribades sumen 60 i 35 les de sortida, segons les dades diponibles a les 9 del matí.

stats