CAOS AERI

És previst que operin 713 vols al Prat

Els aeroports recuperen gradualment la "normalitat"

AENA recomana que qui hagi de viatjar consulti amb la companyia aèria la previsió del vol abans d'anar cap a l'aeroport

Els aeroports estan recuperant "gradualment la normalitat". Ho assegura AENA, després de 20 hores de tancament de l'espai aeri a l'Estat espanyol per la vaga encoberta dels controladors i que ha afectat 600.000 passatgers.

La majoria de vols estan sortint a l'hora prevista.

Per avui diumenge hi ha 713 vols previstos a l'aeroport del Prat. Segons l'ACN, entre la mitjanit i les 12 del migdia del matí, s'hi han operat més de 120 vols i se n'han cancel·lat 24, inclosos els de les companyies Vueling i Iberia que ja va ajornar els seus fins aquest matí a primera hora.

Girona també va recuperant la normalitat del trànsit aeri. I l'ACN informa que a Reus hi ha programades per aquest diumenge vuit operacions, que es preveu que totes es podran dur a terme sense cap problema.

A Palma hi ha hagut una cancel·lació a primera hora del matí d'un vol que havia d'anar fins a Madrid.

Tot i que és previst que no hi hagi problemes amb els vols, AENA recomana consultar amb la companyia aèria la previsió del vol abans d'anar cap a l'aeroport.


Normalitat en els canvis de torn

Segons l'agència Efe, el canvi de torn dels controladors, fet a les vuit del matí, s'ha produït amb normalitat i s'estan fent operacions aèries, que encara tardaran a estar regularitzades, cosa que es podria produir al llarg de la jornada del matí.

Fonts d'AENA han informat a Efe que per avui hi ha programats 4.062 vols a tot l'Estat espanyol i que ja han operat 57 arribades i 160 sortides, mentre les cancel·lacions d'arribades sumen 60 i 35 les de sortida, segons les dades diponibles a les 9 del matí.

Més continguts de