Afectacions de trànsit fins a finals d'estiu a Balmes amb Rosselló per obres a l'estació de Provença

S'elimina un carril a Balmes i dos a Rosselló per executar la primera fase dels treballs d'ampliació de l'andana

El departament de Territori i Sostenibilitat ha informat aquest diumenge que l'encreuament entre els carrers de Balmes i Rosselló tindrà restriccions de trànsit a partir de dimarts, 10 de gener, i fins a finals d'estiu com a conseqüència de les obres d'ampliació a l' estació de FGC de Provença. En concret, al carrer de Balmes s'elimina el carril costat Besòs i s'ocupa una part de la vorera a l'altura de l'estació. Quedaran tres carrils operatius per al trànsit rodat.

Pel que fa al carrer de Rosselló, hi haurà afectats dos carrils costat mar, un d'aparcament i un de circulació, i tota la vorera. Paral·lelament, s'habilitaran encaminaments a la calçada per desviar els vianants. Quedaran només dos carrils oberts al trànsit de vehicles. Cap a la primavera, es recuperarà part de la vorera afectada, mentre que es mantindran ocupats els dos carrils de la calçada fins al final de l'obra.

Les obres a l'estació de FGC de Provença consisteixen a eixamplar l'andana en sentit Sarrià de 3 a 8 metres en el tram més pròxim al vestíbul de Rosselló. L'actuació, que té un cost de 6,2 milions, servirà per ampliar la capacitat de l'andana, que concentra un volum elevat d'usuaris, sobretot en hores punta. També es millorarà l'accessibilitat, amb una nova entrada a la part ampliada de l'andana, amb escales fixes i ascensor, que millorarà els fluxos de mobilitat i evitarà l'acumulació de viatgers que es dona ara. Finalment, inclou dues noves sortides d'emergència, una al xamfrà de Balmes amb Rosselló i l'altra al carrer Rosselló, així com la modificació de part del vestíbul per accedir a les noves escales i ascensor.

Més continguts de