SOCIETAT
Societat 23/07/2012

Afluixa la tramuntana que avivava el foc de l'Empordà i el vent gira a gregal

La tramuntana cessarà totalment al llarg de la tarda i el vent bufarà amb menys intensitat

Efe
1 min

BarcelonaEl fort vent de tramuntana que ahir va avivar el foc que crema sense control a la comarca de l'Alt Empordà ha començat a reduir la seva intensitat aquest matí i a girar a component est, segons ha informat avui el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

La tramuntana, que ahir va arribar a bufar amb ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora, aquest matí està registrant ratxes màximes de 35 quilòmetres per hora, i el vent està canviant a gregal.

Segons ha informat avui el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la tramuntana cessarà totalment al llarg de la tarda i el vent bufarà amb menys intensitat.

Progressivament el vent girarà a component sud i serà menys intens i més humit, segons el SMC, que confia que aquestes previsions facilitin la tasca dels mitjans aeris que ahir no van poder volar perquè la força del vent no permetia garantir la seguretat dels pilots.

El foc que es va declarar ahir prop de la Jonquera (Alt Empordà) ja ha arrasat 13.000 hectàrees. Com a conseqüència d'aquest foc van morir dues persones, mentre que un altre incendi desencadenat a Portbou va causar la mort de dues més.

stats